divendres, 30 de desembre del 2011

Dia 05/ Broadlands - National Park

Ribes del riu Waikato. Ben d'hora ben d'hora, ja estem dempeus i preparant-nos per continuar el viatge per l'illa nord de Nova Zelanda. La pluja ens dóna una petita treva per poder esmorzar tranquil·lament fora de la furgoneta i, un cop ja estem rodant direcció Taupo, torna a fer acte de presència per oferir-nos un dia passat per aigua com el d'ahir.

Just abans de creuar el riu Waikato i d'entrar a la regió homònima, deixem la SH5 i agafem la Tutukau Rd amb la intenció de visitar la zona geotermal d'Orakei Korako. Vint-i-un quilòmetres després aturem la furgoneta al desolat aparcament del parc. La pluja segueix caient, però ho fa tímidament i decidim no esperar més per començar la visita (72 NZ$).

L'Orakei Korako és una reserva geotermal que es troba força allunyada de la resta de reserves que proliferen al voltant de Rotorua. Segons la nostra guia, rep molts menys visitants que les altres, tot i que no té res a enveja'ls-hi. Tot al contrari, la valora com una de les millors de Nova Zelanda des que l'any 1886 el volcà Tarawera va destruir les Pink and White Terraces, a la zona avui coneguda com a Waimangu.

Per accedir a les meravelles que amaga la reserva cal travessar el llac Ohakuri, que no és res més que un embassament creat als anys seixanta del segle passat que va ofegar dos terceres parts de la zona geotermal, considerada sagrada pels maorís. Sota les aigües de l'Ohakuri descansen les restes de dos dels guèisers més grans del món: el Minginui i l'Orakei Korako.

Vista parcial de l'Ohakuri Lake des de la gran terrassa de sílice que hi conflueix. 
Al fons podem observar l'edifici d'entrada al parc i l'aparcament.

Calefacció natural els 365 dies de l'any (semblant a la de Geysir, a Islàndia).
Aquesta magnífica gamma de colors no es troba ni a la paleta d'un gran pintor!
Panoràmica des d'un dels miradors del parc. 
Aigües termals no aptes pel bany.
Panoràmica d'una de les zones més espectaculars de la reserva.
Un grapat de motius pels quals val la pena visitar l'Orakei Korako.

Acabem la visita a les dotze del migdia. A l'entrar al parc ens han dit que la visita completa a la reserva es feia normalment en una hora i mitja. Nosaltres hi hem dedicat pràcticament tres hores! Tres hores que han passat volant, quedant-nos bocabadats en cada racó que apareixia davant dels nostres ulls. Tot i la pluja, que no ha deixat de caure en cap moment, ha estat una visita perfecta, sense aglomeracions i podent gaudir de l'entorn en la seva màxima expressió. Vaja!, un lloc molt i molt recomanable!

13:00. Per la SH1 tardem menys de tres quarts d'hora en plantar-nos davant les Huka Falls, als afores de la ciutat de Taupo.

Les Huka Falls són unes impressionants cascades del riu Waikato, que neix al llac Taupo. En aquest indret les turbulentes aigües del riu travessen un estret congost fins a precipitar-se per una cascada d'uns deu metres d'altura.

La tranquil·litat, que ens ha acompanyat abans en la visita a la zona geotermal, ens ha abandonat ara en la visita a les Huka Falls. Passegem pels camins perfectament condicionats que les envolten acompanyats per desenes de turistes que desafien, com nosaltres, el mal temps. No allarguem gaire la visita, el temps no acompanya i s'apropa l'hora de dinar!

14:00. Dinem al costat del llac Taupo, als afores de la ciutat de nom homònim.
A Taupo no hi fem res més. Aquest maleït temps!!! Esperem que demà la cosa millori. És el dia previst per iniciar l'excursió pel Tongariro National Park passant la nit de Cap d'Any en un dels seus refugis!
La SH1 uneix Taupo i Turangi resseguint la riba est del llac Taupo, el més gran del país amb un perímetre de gairebé 200 quilòmetres, una cinquantena de quilòmetres.
A Turangi, trobem tancada l'oficina del DOC (Department of Conservation). Volem informar-nos de quines són les previsions meteorològiques per demà i saber si és possible anular la reserva del refugi. Recuperant els 62 dòlars que vam pagar ja fa més d'un mes, és clar!
La que sí trobem oberta és l'oficina d'informació turística (i-SITE), on ens expliquen que les excursions pel Tongariro National Park que ells tenen programades per l'endemà han estat cancel·lades per previsió de mal temps. Pel que fa a la nostra reserva, ens diuen que ells no hi poden fer res, que és un tema que gestiona directament el DOC. Ens indiquen que les oficines del DOC de Whakapapa Village, a l'entrada nord-oest del parc, són obertes fins a les sis de la tarda.

Cinquanta quilòmetres més (SH46, SH47 i SH48), envoltats de núvols baixos i d'una pluja persistent, ens deixen davant d'un dels DOC del primer parc nacional que es va crear a Nova Zelanda (1887). La noia que ens atén no és precisament la més simpàtica que ens podria haver tocat. Ens comenta que fins demà al matí, amb les últimes previsions meteorològiques a la mà, no ens pot reemborsar els diners de la reserva. Què hi farem!, haurem de tornar demà a primera hora del matí per conèixer el nostre destí...

Tawhai Falls.
És d'hora, però decidim posar punt i final a l'humit dia d'avui: buscarem un càmping on passar la nit i un supermercat per fer la compra. Desfent la SH48 ens aturem uns minuts per donar un cop d'ull a la cascada Tawhai. La seva bellesa compensa el passeig de vint minuts! Retornem a la carretera número 47 i, en uns minuts, arribem a National Park, un petit poble de serveis sense cap mena d'encant. Un més. A la gasolinera de l'entrada ho trobem tot: 109 dòlars en benzina i 55 més en el supermercat.

A la SH47, entre Whakapapa Village i National Park, es troba situat el Discovery Lodge, el lloc on passarem la nit per 36 dòlars. L'espai destinat a l'acampada és preciós i les instal·lacions estan d'allò més bé. A més a més tenen servei de rentadora i assecadora.
Així que ja tenim la tarda-vespre planificada: dutxa, bugaderia, cuina... I preparar un pla B!!!, una alternativa per si demà no podem iniciar els dos dies d'exploració pel parc del Tongariro. Malauradament, tot indica que el temps no ha de canviar en els pròxims dies. El pla B té molts números per convertir-se demà, a les vuit del matí, en el pla principal del dia!

Recorregut del cinquè dia a les antípodes.


...Dia 04/ Waihi - Broadlands





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada