divendres, 6 de gener del 2012

Dia 12/ Abel Tasman Coast Track (I)

Ens despertem d'hora a la zona d'acampada del McKee Memorial Reserve de Ruby Bay. Ha arribat un dels dies més esperats del viatge: la ruta de dos dies pel Parc Nacional d'Abel Tasman. A mitjan novembre ja vam fer la reserva al refugi de Bark Bay (71'40 dòlars les dues pernoctacions) i ahir mateix vam contractar una sortida guiada en caiac entre Marahau i Watering Cove (la idea inicial era llogar un caiac per lliure però no va poder ser). Així doncs avui començarem a descobrir la costa d'un dels parcs nacionals més visitats de tot el país. A veure què tal!

Amb puntualitat, a les vuit del matí ja ens trobem a les instal·lacions que l'empresa The Sea Kayak Company té a la població de Motueka, on ja hi ha força gent rondant amunt i avall. De seguida coneixem el guia del nostre grup, que ens acompanyarà des de Marahau fins a la platja de Watering Cove (allà nosaltres continuarem a peu fins al refugi de Bark Bay, on farem nit). Després de saludar la resta de caiaquistes del grup, pugem a la furgoneta i sortim, tot darrere del remolc ple de caiacs que arrossega el nostre guia, en direcció a Marahau, uns vint quilòmetres al nord. Un cop hi arribem, el guia ens indica l'aparcament gratuït habilitat a l'inici (o final) del trekking. Hi deixarem la nostra estimada fins demà a la tarda.

Un cop a la platja, sorpresos per la gran quantitat de turistes que pul·lulen per la població i pels tractors que remolquen fins a l'aigua unes curioses embarcacions plenes de gent, entre tots descarreguem els caiacs i després assistim a una breu introducció (no cal dir que en anglès kiwi!) al món del caiac. El guia ens ajuda a col·locar totes les pertinences en els compartiments estancs o en una bossa estanca, després ens explica com col·locar-nos l'armilla i el tapa banyeres i finalment ens dóna tota una sèrie d'indicacions per tal de navegar de forma correcta (si sabéssim anglès hauriem entès de bon principi que els pedals de la banyera de darrera serveixen per dirigir el timó!). Apa, ara ja podem començar a remar!


11:30. Després de passar per Coquille Bay i Apple Tree Bay ens dirigim cap a l'Adele Island.
A l'Adele Island la Sílvia descobreix les dues primeres foques de l'illa Sud.
12:00. Un aquataxi s'endú els caiacs d'Akersten Bay. Sí!, nosaltres també crèiem haver entès que la sortida acabava a la platja veïna de Watering Cove. Bé, una empresa que caldrà NO recomanar a ningú!
A partir d'ara, a caminar!
13:30. Panoràmica sobre Adele Island i Fisherman Island (l'illa petita).
13:40. Panoràmica sobre Anchorage i Torrent Bay.
14:00. Platja d'Anchorage.
L'Abel Tasman Coast Track no és més espectacular que els camins de ronda de la Costa Brava. Perdoneu, però algú ho havia de dir!
Fauna autòctona.
14:50. Els camins per on transcorre el trekking (55km entre Marahau i Wainui Bay) estan perfectament senyalitzats. 
15:00. Trobem l'estuari de Torrent Bay en marea baixa. Aquest es pot creuar durant les dues hores anteriors i posteriors al nivell mínim. (Els horaris de les marees els podeu trobar en aquest document, a la venda a les oficines del DOC per només 2NZD).
Ens veiem obligats a passar-hi descalços.
15:30. A la platja de Torrent Bay ens aturem a reposar una estona tot observant  com la marea va pujant mica en mica. També assistim a la peregrinació de desenes de persones fins a les barques que les han de transportar fins a alguna de les poblacions properes al parc.
16:05. Vista sobre l'estuari de Torrent Bay quan sortim en direcció Bark Bay.
17:00. Un pont penjant de cinquanta metres de longitud ens permet creuar el Falls River.
Les aigües transparents del Falls River. 
Branca de falguera. La natura ens regala curioses formes geomètriques. 
17:20. La desembocadura del Falls River convertida en una imatge d'autèntica postal.
17:40. Ja arribem a Bark Bay.
18:49. L'estuari de Bark Bay en marea baixa.
El mateix estuari gairebé una hora més tard.
20:40. Després d'una dutxa "hawaiana" i d'haver sopat els nostres entrepans ens escapem a la platja a gaudir de la posta de sol abans d'anar a dormir.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada