dissabte, 24 de desembre del 2011

Vol d'anada


Gairebé disset mesos després de l'intent frustrat de passar unes setmanes a Nova Zelanda, ens trobem asseguts als seients d'un autobús que es dirigeix a l'aeroport de Barcelona. Aquí començarem un periple aeri de trenta-una hores que, si tot va bé, finalitzarà dilluns a l'aeroport d'Auckland.

Aquest és el plànning de l'odissea que ens permetrà arribar a les nostres antípodes:


16.10 Barcelona - Londres 17.30
Durada del vol: 2 hores i 20 minuts


21.05 Londres - Hong Kong (escala de dues hores i 15 minuts) - Auckland 11.10 (dilluns 26 de desembre)
Durada del vol: 25 hores i 5 minuts



Menú de Nadal "tres estrelles Michelin" que ens ofereix la tripulació del vol NZ38 d'Air New Zealand amb destí Auckland.
De moment no ens podem pas queixar: cap retard a l'hora d'embarcar als avions, uns vols del tot plàcids i uns menús força acceptables. Tot plegat pel mòdic preu de gairebé 1700€ per bitllet!

Posta de sol a l'aeroport de Honk Kong.
Les darreres llums del diumenge són testimonis de la nostra arribada a l'aeroport d'un dels principals centres financers del món.

Com que volem en la mateixa direcció que la de la rotació de la Terra, cap a l'est i anant creuant zones horàries amb l'hora més avançada, anem perdent temps. De moment ja hem perdut set hores: a Barcelona són les 11 del matí i a Hong Kong les 6 de la tarda. La síndrome dels fusos horaris, més coneguda amb el nom de jet lag, s'està coent en el nostre interior.

Un avió que ha de recórrer 18.463 quilòmetres bé mereix un descans!
I nosaltres també! Dediquem l'estona a recórrer les botigues de la terminal tot xafardejant encuriosits tota mena de productes etiquetats amb caràcters xinesos.

Direcció Antípodes!


I com es passen vint-i-cinc hores gairebé consecutives dins un avió? Doncs a bord d'un avió d'Air New Zealand la mar de bé: cada seient està equipat amb una pantalla personal que et permet seleccionar què veure o escoltar en cada moment. Sorprenentment, hi ha una bona selecció de pel·lícules i àlbums de música, on no falten algunes de les darreres novetats tant cinematogràfiques com discogràfiques (jo em decanto per Contagio, la encara no oscaritzada Rango i Sin identidad). També dediquem força estona a observar els diferents paràmetres de vol als quals podem accedir (a la imatge superior una infografia que ens indica on és de dia i on és de nit en el planeta).

A les 10.43 (hora neozelandesa) de dilluns (a Barcelona són les 22.43 de diumenge) estem a punt d'aterrar a l'aeroport d'Auckland.


Al voltant de les 12 del migdia, i després de passar sense cap problema els diversos controls de seguretat (inclòs el de bioseguretat), sortim de l'aeroport i trepitgem, per fi, la nostra particular terra promesa.

Ara comença l'aventura de debò!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada